Használt kardiogép és kondigép olcsón a Cardioplaza-tól

Kondigép vagy kardiogép érdekel? 06-30/554-6333 Horváth János

Formás combok? Íme 5+1 bevált gyakorlat otthonra!

Hiába próbálkozol, sehogy nem tudod eltüntetni a felesleges a combjaidról? Bár a problémás területek közül valóban ez jelenti az egyik legnagyobb kihívást, korántsem lehetetlen! Csupán a megfelelő edzésformára van szükség, ezért össze is gyűjtöttük neked 5+1 bevált, otthon is könnyedén végezhető gyakorlatot a formás combokért. Neked melyik lesz a kedvenced?

1. Guggolás a formás combokért

Amennyire könnyűnek tűnik, legalább annyira fárasztó és eredményes tud lenni ez a gyakorlat. Persze csak akkor, ha komolyan veszed és a megfelelő technikával végzed. Ha formás combokra vágysz, akkor állj akkora terpeszbe, hogy a lábfejek olyan távolságban legyenek egymástól, mint a vállak.

Ezután nincs más dolgod, mint szép lassan addig guggolni, amíg a combok derékszöget zárnak be a sípcsonttal és párhuzamosba kerülnek a talajjal, majd innen felállni. A gyakorlatot célszerű a mellkas előtt összekulcsolt kezekkel végezni, hiszen így nem tudsz rásegíteni a karmozgással, vagyis még többet dolgoznak a comb izmai. Kezdőként 3×10 guggolással is elindulhatsz, ha már jobban bírod a strapát, akkor érdemes átváltani 5×15 szériára.

2. Kitöréses gyakorlat a látványos eredményekért

Az egyik leghatékonyabb otthoni edzésforma, amit csak bevethetsz a formás combok érdekében. A guggoláshoz hasonlóan itt vállszélességű terpeszből indulsz, ezúttal azonban csípőre tett kezekkel.

Ezután az egyik lábaddal lépj ki jó előre, eközben a hátsó lábaddal közelíts a talajhoz, de ne térdelj le! Miután visszaléptél a kezdőállásba jöhet a lábcsere, és a gyakorlat ismétlése ameddig csak bírod. Kapkodni természetesen ezúttal sem kell, hadd dolgozzanak azok a combizmok.

3. Lábemelés a formás és izmos combokhoz

Ehhez a gyakorlathoz ereszkedj térden állásba úgy, hogy a könyököddel támasztod a talajt, a fejed pedig a gerinc vonalának folytatása legyen. Ha felvetted a kezdőállást, akkor az egyik lábat behajlítva emeld fel egészen addig, amíg a combod párhuzamosba nem kerül a talajjal, majd egy kis kitartás után ráérősen lassan engedd vissza anélkül, hogy letennéd a padlóra. Ezt ismételd meg legalább tízszer, majd jöhet a lábcsere.

4. Taposógépes gyakorlatok a gyors eredményekért

Ha valamivel mozgalmasabb edzésre vágysz, akkor egy Technogym taposógép tökéletes otthoni kondigép a számodra. Kicsi, olcsó és szinte bárhol elfér a lakásban. Ráadásul elképesztő combokat varázsol, hiszen a lépcsőző mozgást utánozza le. Mindeközben pedig az ízületeket is kíméli, ezért nagyobb túlsúly esetén is remek választás.

cardioplaza_taposogep

5. Szobakerékpározás a láb és fenék izmainak formálásáért

Gondoltad volna, hogy egy Life Fintess szobakerékpárral óránként akár 700 kalóriát is elégethetsz? Ehhez azért persze egy kicsit meg is kell izzadnod, és minél magasabb intenzitással edzeni. Az eredmény azonban nem marad el, hiszen a formás combok mellett az otthoni tekerések a fenék és a vádli izmain is meglátszanak majd. Azt azonban vedd figyelembe, hogy a szervezet nagyjából 45 perc után kezd el zsírt égetni, szóval egy órát mindenképpen érdemes edzeni a szobakerékpárral is.

7_erv_amiert_ne_hagyd_ki_az_otthoni_edzest

+1. Otthoni futópadozás, ha felsőtestről is fogynál

Nemcsak a combokra szeretnél rámenni, hanem ledobnád a plusz kilókat a felsőtestedről is? Akkor egy Life Fintess vagy egy Technogym futópad a tökéletes választás, hiszen amellett, hogy segít megszabadulni a feleslegtől, még az edzést is igazán élvezetessé teszi. Rengeteg beépített program közül válogathatsz, de akár te magad is állíthatsz össze saját edzésterveket, de a CardioPlaza bevált gyakorlatait is érdemes kiporóbálnod.

az otthoni futopadhasznalat szabalyai

Szerezd vissza régi formádat egy otthoni kardiogéppel könnyedén, fedezd fel a CardioPlaza változatos kínálatát most »

NYÁRI AKCIÓ - vásárolj most használt kardiógépet óriási kedvezménnyel


További kardiogépek és kondigépek, amelyek érdekelhetnek