Használt kardiogép és kondigép olcsón a Cardioplaza-tól

Kondigép vagy kardiogép érdekel? 06-30/554-6333 Horváth János

Az otthoni izomépítés 10 aranyszabálya – 1. rész

Nemcsak karcsú alakra, hanem kockás hasfalra és izmoktól feszülő lábakra, karokra vágysz? Ha tudatosan építed fel és szabályosan végzed otthoni edzéseidet, akkor ez a nappali kényelmében is simán lehetséges, így még a kondibérlet árát is megspórolhatod! Sőt, ha betartod ezt a 10 szabályt, akkor az eredmények is gyorsabban jönnek, mint gondolnád.

1. szabály: felejtsd az izomépítéssel és kardióval kapcsolatos tévhiteket

Te is biztosan találkoztál már olyan rémhírekkel, hogy a kardió gyakorlatok lerombolják a kemény munkával megszerzett izomzatot. Ez azonban csak akkor igaz, ha túlzásba viszed őket a súlyzós edzések kárára.

Bár az tény, hogy a színtisztán kardióra alapozott edzéssel inkább szárazabb, atletikusabb testalkatra tehetsz szert , az eredményes izomépítéshez azonban fejlett érhálózatra és erős szívre van szükség. Ezeket pedig éppen a kardióval fejlesztheted.

2. szabály: találd meg az egyensúlyt a kardió és súlyzós edzések közt

Mindezek után joggal teheted fel a kérdést, hogy mennyi kardió edzésre lesz szükséged, ha valóban hatékonyan szeretnél izomzatot építeni. Ha nehezen fejlődő típus vagy, akkor heti 1-2 alkalom bőven elég lesz, amennyiben viszont könnyen izmosodsz, akkor nyugodtan beiktathatsz 3-4 fut vagy biciklizést is.

CardioPlaza tipp: nincs időd hetente több alkalommal elmenni futni vagy kerékpározni? Nem is lesz rá szükséged, hiszen ma már igen olcsón találsz használt, de kiváló minőségű otthoni kardiógépeket garanciával, ami mellé már csak egy pár súlyzót kell beszerezned.

edzesterv_otthoni_futopadozashoz

3. szabály: a hosszabb kardió edzések előtt ne felejts el enni

Ha még csak most kezded az otthoni izomépítést, akkor biztosan belefutsz majd olyan tévhitekbe, hogy a kardió gyakorlatokat csak éhgyomorra érdemes végezni. Ez ismét csak fél igazság, hiszen az izmoknak szüksége van bizonyos mennyiségű szénhidrátra és zsírra edzés közben.

Megfelelő forrás hiányában ugyanis a szervezet a véráram és az izmok tartalékaihoz nyúlhat, amely rosszabb esetben kiszáradáshoz és korai fáradáshoz vezethet. A hosszabb (nagyjából 90 perces) edzések előtt éppen ezért érdemes olyan könnyen emészthető ételekkel feltankolni, mint egy darab gyümölcs vagy egy kevéske joghurt. Még szerencse, hogy a nappalitól csak pár lépés a hűtőszekrény, igaz?

4. szabály: figyelj oda a gyakorlatok intenzitására és hosszára

Az otthoni edzésekkel is könnyedén érhetsz el látványos eredményeket, ehhez viszont a megfelelő intenzitással kell őket végezned. Amíg a kardió edzés közben a folytonosság és a megfelelő időtartam a lényeg, addig a súlyzós edzéseknél éppen a pihenőidők hosszára és az ismétlésszám betartására kell nagyon odafigyelni.

Előbbi esetben ez nagyjából 60 perces futást vagy tekerést jelent, hiszen a szervezet 45 perc után kezd el zsírt égetni. A súlyzózásnál viszont fontos, hogy ne erőltesd túl az izmaidat (máskülönben nem fejlődnek a kívánt ütemben), ezért az alacsony ismétlésszámmal, de annál nagyobb intenzitással végzett gyakorlatoknál se lépd túl az edzettségi szinted alapján belőtt szériákat.

a szobakerékpárok 5+1 legnagyobb előnye1

5. szabály: az otthoni izomépítő gyakorlatok előtt se hanyagold el a bemelegítést

Az iménti példából is látszik, hogy az otthoni edzéseket is simán tudod olyan intenzitással végezni, mintha konditeremben dolgoznál izmaid fejlesztésén. Éppen ezért a bemelegítést is célszerű legalább annyira komolyan venni, ha szeretnéd elkerülni a sérüléseket.

Tapasztalataink szerint viszont sajnos sokan egy szobakerékpározás vagy futópadozás előtt hajlamosak kihagyni az ilyenkor szükséges minimális bemelegítést is, ez pedig gyakran meglátszik az eredményeken vagy éppen kisebb sportsérülésekhez vezet. Éppen ezért összegyűjtöttük neked az otthoni edzések 10 eredménygyilkos hibáját, amelyeket egy kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhetsz.

Ne hagyd ki az otthoni izomépítés 5 további aranyszabályát sem, olvasd el cikkünk második részét »

A tökéletes otthoni kardiógépet keresed izomnövelő edzéseidhez? Akkor nézz rá a CardioPlaza használt futópad és szobakerékpár kínálatára most »

NYÁRI AKCIÓ - vásárolj most használt kardiógépet óriási kedvezménnyel


További kardiogépek és kondigépek, amelyek érdekelhetnek