Használt kardiogép és kondigép olcsón a Cardioplaza-tól

Kondigép vagy kardiogép érdekel? 06-30/554-6333 Horváth János

A legjobb fenékformáló gyakorlatok otthonra

Feszes, kerek fenékre vágysz, de sem időd, sem kedved nincs egy fárasztó nap végén még a konditeremig is elzötykölődni és késő este hazaesni? Akkor ezt az 5+1 bevált és hatékony popsiformáló gyakorlatot imádni fogod, hiszen otthon is bármikor végezheted őket, egy kis kitartással pedig látványos eredményeket érhetsz el.

1. Fellépő gyakorlat a kényelmetlen lépcsőzés helyett

A lépcsőzés az egyik leghatékonyabb edzésforma, ha formás fenékre vágysz. Akad azonban egy igen nagy hátránya is, hiszen szükséged lesz hozzá egy halom lépcsőre, amit ma már a sportpályákon is egyre ritkábban találsz meg. Szerencsére létezik egy olyan gyakorlat, amivel lemásolhatod a lépcsőző mozgást, és még csak ki sem kell hozzá mozdulnod otthonról.

Jól sejted, a fellépésekről van szó, amelyhez semmi másra nem lesz szükséged, mint két négyzetméter szabad helyre és egy olyan stabil felületre, amely térdmagasságban helyezkedik el (ez akár lehet egy pad vagy szék is).

Ha előkészítetted a terepet, akkor nincs más dolgod, mint az egyik lábbal fellépni a támaszra, és ráhelyezni a testsúlyodat, miközben a másik lábadat finoman megemeled. Ezután jöhet ugyanez a másik lábbal, a formás popsihoz pedig nagyjából fél órán át célszerű ismételgetni ezt a gyakorlatot.

2. Szuperhatékony taposógépes edzés otthonra

Létezik egy másik remek otthoni edzés típus is, amellyel könnyedén lemásolhatod a lépcsőzőmozgást. Természetesen a taposógépről, vagyis a nők egyik kedvenc kardiogépéről van szó, amellyel villámgyorsan érhetsz el látványos eredményeket, hiszen igen intenzíven megdolgoztatja a comb és a fenék izmait. A gyakorlat pedig rém egyszerű, felállsz a gépre, és taposol nagyjából fél órán át.

Cardioplaza tipp: az olyan modern és professzionális gépek, mint a Technogym és LifeFitness taposógépei nem véletlenül hódították meg a formás fenékre vágyó nőket. Már mutatjuk is a 10 legnagyobb előnyüket »

taposogep

3. Guggológyakorlat a feszes fenékért

A guggoló edzésekért sokan nem rajonganak, pedig a leghatékonyabb otthoni popsiformáló gyakorlatok közé tartoznak. Ha feszes, formás fenékre vágysz, akkor állj be vállszélességű terpeszbe, a lábfejeidet fordítsd egy kicsit kifele, hogy a térdeid természetes helyzetben maradjanak guggolás közben. Ezután egyenes háttal szép lassan guggolj olyan mélyre, amennyire csak tudsz, majd kényelmesen állj fel és ismételd meg a gyakorlatot 4×10-es szériára beosztva.

4. Lábemelő gyakorlatok a változatos otthoni edzésekhez

Gondoltad volna, hogy az otthoni fenékformáló edzések lehetnek egyszerre hatékonyak és elképesztően változatosak is? Itt van a tökéletes bizonyíték, a számos különböző formában is végezhető lábemelés:

    • Vízszintes lábemelés: a hátadon fekve emeld el egy kicsit az összezárt lábaidat a talajtól, majd tartsd meg őket néhány másodpercig. Ezután emeld még magasabbra, majd szintén állítsd meg őket egy rövid időre, mielőtt letennéd a talajra.
    • Lábemelés oldalra: álló helyzetből, visszafeszített lábfejjel jó lassan emeld ki oldalra az egyik lábadat, majd ugyanilyen tempóban tedd vissza. Ezután következhet ugyanez a másik lábbal, gondosan ügyelve arra, hogy a hátad végig egyenes maradjon.
    • Lábemelés törzshajlítással: hajolj előre a törzseddel, hogy az majdnem derékszöget zárjon be a combokkal. Eközben természetesen hátrafele emeled az egyik lábadat, majd kiegyenesedhetsz, és megismételheted a gyakorlatot a másik lábaddal is.
    • Lábemelés alkartámaszban: a földön hason fekve tartsd el magad a talajtól úgy, hogy az alkarjaidra támaszkodsz. Ez a testtartás maradjon meg a gyakorlat teljes időtartama során, miközben az egyik lábadat felemeled hátrafele a magasba, és visszaeresztés közben keresztezed a másik lábad fölött mielőtt leraknád a fölre.

CardioPlaza tipp: a különböző lábemelő gyakorlatokat célszerű először 3×10-es, majd komolyabb edzettségi szint mellett már 5×20-as szériákban ismételgetni. Arra is nagyon figyelj oda, hogy mindegyik változatot célszerű lassan végezni, ha valóban látványos eredményekre vágysz.

5. Szobakerékpáros edzéssel a formás combokért és fenékért

A tévhitekkel ellentétben a kerékpározás nem csupán a vádlit és a combokat formlája, hanem a feszes, kerek fenékért is igen sokat tehetsz egy kis tekeréssel. Akár a nappali kényelmében otthon is, hiszen ma már igen csak pénztárca kímélő áron szerezheted be az olyan modern szobakerékpárokat használtan, mint a LifeFitness vagy Technogym.

CardioPlaza tipp: bár az otthoni szobakerékpárok egyik legnagyobb előnye, hogy igen szórakoztató lehet velük az edzés, hiszen akár filmet is nézhetsz közben, azért érdemes odafigyleni arra, hogy kellő intenzitással végezd a gyakorlatokat. A formás, feszes fenékhez vezető út például 45 perces, legalább közepes tempóban végzett tekeréssel kezdődik.

7_erv_amiert_ne_hagyd_ki_az_otthoni_edzest

+1 Kényelmes futógyakorlat otthonra

A te szívedhez inkább a futógyakorlatok állnak közelebb? A feszes popsi mellett pedig lapos hasfalra is rágyúrnál? Akkor az ellipszis trénereket imádni fogod, hiszen ezekkel a praktikus kardiogépekkel bármikor mozoghatsz egy kiadósat otthon is, és a plusz kilókat is könnyedén ledobhatod.

Az elliptikus futógépek másik nagy előnye, hogy a kialakításuk kíméli az ízületeket, működésük révén pedig segítenek lemásolni a térdek és bokák számára is kényelmes, természetes futómozdulatokat. Éppen ezért tökéletes megoldást jelentenek, ha még csak most kezdenéd el az otthoni fenékformáló edzéseket vagy akár nagyobb túlsúly esetén is.

elliptikus_futogep

A CardioPlaza kínálatában professzionális használt otthoni kondigépek közül válogathatsz pénztárcabarát áron. Találd meg új kedvencedet most »

NYÁRI AKCIÓ - vásárolj most használt kardiógépet óriási kedvezménnyel


További kardiogépek és kondigépek, amelyek érdekelhetnek