Használt kardiogép és kondigép olcsón a Cardioplaza-tól

Kondigép vagy kardiogép érdekel? 06-30/554-6333 Horváth János

17+1 egyszerű, de fontos szempont használt otthoni futópad vásárláshoz – 2. rész

Cikkünk első részében megmutattuk Neked azt a 10 árulkodó esztétikai szempontot, amelyet már messziről kiszúrhatsz, ezért nagyon érdemes rájuk odafigyelni, mikor használt futópadot vásárolsz otthonra. Természetesen a teljesítmény és a kardiógép nyújtotta lehetőségek is rendkívül fontosak, ezért most abba is beavatunk, milyen további 7+1 adatra érdemes rákérdezni az eladónál, ha nem akarsz mellényúlni.

11. A futópad maximális sebessége

Tapasztalataink szerint az első futópad vásárlása előtt sokan hajlamosak túlértékelni a kardiógép bizonyos jellemzőit. Ezek közül az egyik legjobb példa a maximális sebesség, ami nem is annyira fontos minden esetben, mint gondolnád.

A legtöbb futópad ugyanis 18-20 km/h óra átlagsebességre képes, ami otthonra bőven elegendő még akkor is, ha igen komoly edzésmunkát szeretnél végezni. Sőt, kezdőknek a 8-10 km/h is tökéletes tempó, ezért ne hagyd magad ennél jóval gyorsabb és drágább kardiógépre rábeszélni, ha csak nem az Olimpiára készülsz otthonodban.

12. A kardiógép motorjának teljesítménye

A motor teljesítménye is lényeges szempont a választás során, de a sebességhez hasonlóan itt sem kell elmenni a végletekig. A megadott értékek közül a teljesítményt tanácsos a leginkább figyelembe venni, otthoni használatra például egy minimum 1,5 LE-vel működő kondigép már remek kiindulásnak számít.

edzesterv_otthoni_futopadozashoz

13. Beépített programok a változatos otthoni sportoláshoz

Ha futópadot keresel, akkor te már biztosan tudod, hogy ezeken az otthoni kardiógépeken a tévhitekkel ellentétben igen változatos edzéseket végezhetsz. Az olyan modernebb típusok, mint például a Life Fitness vagy Technogym többségén például már szinte kivétel nélkül találsz néhány előre beépített programot.

Amennyiben a kinézett modell szűkölködik az előre programozott lehetőségekben, akkor se mondj le róla, hiszen a sebesség és a dőlésszög állításával te magad is változatossá teheted és saját szintedhez igazíthatod az edzéseket. Mutatunk is rögtön 3 remek futópados gyakorlatot otthonra kezdőknek és vérprofiknak egyaránt.

14. A futópad dőlésszögére vonatkozó adatok

És ha már a dőlésszöget említettük, akkor nem mehetünk el szó nélkül két fontos tudnivaló mellett:

  • A 10-15%-os emelkedésre képes futópadok már tökéletesen megfelelnek otthoni sportoláshoz.
  • A manuális futópadok dőlésszögét csak edzés előtt tudod beállítani, míg az elektronikus modelleknél ezt futás közben is bármikor megteheted.

minden_amit_a_life_fitness_futogepekrol_tudni_kell_1

15. Az otthoni kardiógép kijelzője

Ha komolyabb edzéseket szeretnél végezni vagy csak szimplán célod a folyamatosan fejlődés, akkor megéri olyan futópadot választani otthonra, amelyen lekövetheted az elvégzett munka eredményét egy kijelzőn.

16. A pulzusmérő típusa és előnyei

A kijelzőkön található egyik legfontosabb érték nem más, mint a pulzus. A legtöbb futópad a karoknál elhelyezett érzékelőkön keresztül gyűjti be az adatokat, de akadnak olyan modern típusok, amelyek pulzusmérő övvel végzik el ugyanezt.

Ennek köszönhetően könnyedén végezhetsz hatékony, pulzusszám alapú edzést egy előre beállított zónában. Sőt, a legprofibb típusok automatikusan a célzott szívritmushoz igazítják a dőlésszöget és a sebességet. A pulzusszám alapú edzés tökéletes választás, ha biztonságban szeretnél futni vagy éppen fitnesz céljaidhoz igazítanád az otthoni futópados gyakorlatokat.

17. A futópad rezgéscsillapítása az ízületek kímélésére

Az otthoni futópadokkal szemben ma már alapvető elvárás, hogy kíméljék az ízületeket. Ennek megfelelően az olyan modernebb kardiógépeket, mint a Life Fitness vagy a Technogym például rezgéscsillapítással látnak el.

Ami egyébként a futófelületen kívül és belül is helyet kaphat, ezért nem biztos, hogy szabad szemmel kiszúrható, így érdemes rákérdezni az eladónál. Az ízületek védelmét szolgálják még a rugalmas kialakítású futófelületek, amelyeket szintén érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

17+1. Kiegészítő lehetőségek a hatékony és élvezetes otthoni edzésért

Tudtad, hogy a professzionális márkák közt már jó néhány olyan akad, amely külön alkalmazást fejlesztett ki okostelefonra a még hatékonyabb futóedzések és a még nagyobb élmény érdekében?

A Life Fitness LFCONNECT nevű applikációját például mindenképpen megéri kipróbálni, ha szereted a technikai újdonságokat és kényelmes megoldásokat.

Tudd meg, hogy milyen külső tényezőkre érdemes odafigyelni, ha a tökéletes használt otthoni futópadot keresed. Olvasd el cikkünk első részét is 10 további hasznos tanácsért »

Találd meg az igényeidhez legjobban passzoló futópadot otthonra, válogass a CardioPlaza kínálatából most »

NYÁRI AKCIÓ - vásárolj most használt kardiógépet óriási kedvezménnyel


További kardiogépek és kondigépek, amelyek érdekelhetnek